груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2153
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПаланіца, С. С.-
dc.date.accessioned2022-05-31T09:35:02Z-
dc.date.available2022-05-31T09:35:02Z-
dc.date.issued2022-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2153-
dc.descriptionПаланіца С. С. Ефективність впливу біологічно активних речовин-антиоксидантів на динаміку функціональних можливостей футболістів в період тренувальних навантажень високої інтенсивності : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 091 «Біологія» /С. С. Паланіца, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2022. - 16 с.uk_UA
dc.description.abstractМагістерська робота присвячена питанню дослідження фізіологічного обґрунтування застосування комплексної харчової добавки, що містить супероксиддисмутазу, для підвищення працездатності кваліфікованих спортсменів на фоні високих тренувальних навантажень. Отримано дані, що свідчать про позитивний вплив комплексного спеціалізованого харчового продукту (БАД до їжі) «Фіт Тонус» на адаптацію організму до фізичного навантаження високої інтенсивності. При прийомі даного комплексного спеціалізованого харчового продукту протягом 1-го тижня зсуви, що виникають в організмі, невеликі і недостовірні. Протягом 2-го тижня прийому препарату в дослідній групі, яка отримувала препарат у дозі 1480 мг, на відміну від контрольної групи, яка отримувала плацебо (мікрокристалічна целюлоза), виявлялися відмінності, які позитивно впливали на анаеробну продуктивність. За 2 тижні у дослідній групі достовірно підвищувалися максимальна миттєва потужність та середня потужність у анаеробному тесті МАП, сумарний обсяг роботи у тесті МАП та достовірно знижувався час виходу на максимальну потужність. У той самий час показники аеробної енергопродукції змінювалися незначно, і навіть знижувалися, як, наприклад, характеристики анаеробного порога. У двотижневому дослідженні за участю висококваліфікованих спортсменів ігрових видів спорту показано, що під впливом прийому комплексного спеціалізованого харчового продукту (БАД до їжі) «Фіт Тонус» лише незначною мірою покращуються показники аеробного порогу, тоді як суттєво збільшуються показники анаеробної продуктивності. і при цьому знижується «фізіологічна вартість» виконаного у більшому обсязі фізичного навантаження. «Фізіологічна вартість» також достовірно знижується у спеціалізованих польових тестах, виконаних футболістами, що свідчить про зростання їхньої анаеробної працездатності. Поряд з цим, показано деяке зниження напруги вегетативних систем організму, що виявляються у зниженні показника стресіндексу на підставі даних ВРС, а також нормалізація показників гомеостазу за даними дослідження сечі спортсменів до та після двотижневого курсу прийому комплексного спеціалізованого харчового продукту.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. П. Могилиuk_UA
dc.subjectавторефератuk_UA
dc.subjectОстапченко Л. І.uk_UA
dc.subjectфізична реабілітаціяuk_UA
dc.subjectбіологіяuk_UA
dc.subjectбіологічно активні речовини-антиоксидантиuk_UA
dc.subjectфутболістиuk_UA
dc.subjectстресіндексuk_UA
dc.subjectфункціональні можливостіuk_UA
dc.subjectпотужністьuk_UA
dc.titleЕфективність впливу біологічно активних речовин-антиоксидантів на динаміку функціональних можливостей футболістів в період тренувальних навантажень високої інтенсивності. –uk_UA
dc.title.alternativeавтореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 091 «Біологія»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Паланіца.pdf493.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.