груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/221
Title: Інтерпретація екологічних проблем у трилогії С. Оксеника «Лісом. Небом. Водою».
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 035.01 "Українська мова та література"
Authors: Гавердовська, К. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Шестопалова Тетяна Павлівна.
інтерпретація
екологічні проблеми
посткатастрофічний світ
природоцентризм
міфологічні образи
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У роботі розглянуто способи художньої інтерпретації взаємовідносин людини і навколишнього середовища у трилогії Сергія Оксеника «Лісом. Небом. Водою». Зосереджено увагу на літературному модусі низки актуальних екологічних проблем: амбівалентна роль людини у світі; загроза масштабної природної катастрофи, яка ставить під питання існуючий порядок світу; потреба в новому поколінні людей, здатних відновити природний баланс; відповідальність кожної людини на землі за перебіг майбутнього; крихкість культурного шару людського світу й необхідність його збереження та зміцнення для забезпечення гармонійного зв’язку людини з природою; шляхи виживання людей у посткатастрофічному світі; руйнівні наслідки науково-практичних експериментів, підживлюваних жадобою влади й грошей. У роботі зроблено спробу погодити природоцентричний і антропоцентричний підходи до розуміння змісту трилогії та зроблено наголос на тому, що людина є незамінним чинником здорової екосистеми планети.
Description: Гавердовська К. С. Інтерпретація екологічних проблем у трилогії С. Оксеника «Лісом. Небом. Водою».: автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035.01 «Українська мова та літетатура» / К. С. Гавердовська ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/221
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Гавердовська К. С., 646 гр., автореф..pdf1.11 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.