груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2452
Title: Автоматизована система видачі лікарських засобів за приписом лікаря з функцією віддаленого оповіщення
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» , Спеціальність 151 «Автоматизація та комп`ютерно-інтегровані технології»
Authors: Терещенко, Г. Ю.
Keywords: Кафедра автоматизації та комп’ютерно-інтегрованих технологій
бакалаврська робота
Бєліков О. Є.
дозатор ліків
Arduino
автоматизована система
медичний прилад
експериментальна модель
Issue Date: 2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Мета написання цієї дипломної роботи полягає у збільшенні ефективності та розширенні функціоналу роботи автоматизованого медичного приладу, який буде здатен видавати порцію ліків для пацієнта за заздалегідь завантаженим розпоряд-ком та автоматично сповіщати про початок прийому. Під час написання цієї роботи було проаналізовано дозатори ліків, а саме: їх види, класифікацію та було розглянуто патентну інформацію щодо корисних ана-логів класичних приладів. Також, було розроблено функціональну схему приладу та розписано його блоки, розроблено алгоритм роботи приладу, створено принци-пову електричну та функціональну схеми, розроблено програмну частину приладу, змодельовано 3D вигляд та подальша реалізація експериментальної моделі за цими даними. Розглянуто питання з охорони праці. Проведено опис обраного виробничого приміщення та робочого місця. Проведено розрахунки для інтегральної оцінки умов праці на робочому місці. Підтверджено відповідність нормам рівня шуму на робо-чому місці. Підтверджено відповідність нормам параметрів мікроклімату, в робо-чому приміщенні, такі як: температура, вологість повітря, рівень та освітленість. Ро-зроблено рекомендації щодо покращення умов праці на робочому місці з метою за-безпечення оптимальних умов праці згідно з чинним законодавством. В кінці роботи було зібрано експериментальну модель приладу, відпрацьовано сценарій видачі лікарських засобів, оброблено результати та зроблено висновки. Програмний код приладу було написано за допомогою мови програмування C++ в середовищі Arduino IDE. У програмі Blender було створено 3D вигляд приладу. До основних компонентів експериментальної моделі належить: мікроконтролер Arduino Uno, який посилає, приймає, оброблює сигнали, робить ро-зрахунки, контролює весь процес роботи приладу та пов’язує всі елементи між со-бою; кроковий двигун 28BYJ-48 з драйвером ULN2003 та блок живлення, який за-безпечує безперервну і незалежну роботу приладу – Power Bank напругою у 5V.
Description: Терещенко Г. Ю. Автоматизована система видачі лікарських засобів за приписом лікаря з функцією віддаленого оповіщення : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр»: спец. 151 «Автоматизація та комп`ютерно-інтегровані технології» / Г.Ю. Терещенко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 92 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2452
Appears in Collections:Факультет ком'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
КРБ_Терешенко_471_2022.pdf2.64 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.