груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/250
Title: Оцінка якості ювелірної продукції українського виробника
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 073 «Менеджмент»
Authors: Лисак, І. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра економічних наук
Богданова О. Ф.
якість
первинна оцінка якрсті
ювелірні вироби
ювелірна продукція
проба
клеймо
споживач
дефект
показники якості
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 073 «Менеджмент», ОПП «Якість, стандартизація та сертифікація». – ЧНУ імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. У роботі представлено дослідження проблематики погіршення якості ювелірної продукції в Україні. На основі опрацювання нормативно-законодавчої та технічної бази було сформовано та введено поняття «первинна оцінка якості ювелірної продукції споживачем». На основі оцінки сформовано поетапну оцінку ювелірних виробів. Для проведення дослідження було обрано 2 каблучки із золота 585 проби та 2 каблучки зі срібла 925 проби. Після проведення всіх етапів дослідження були отримані результати, які підтверджували якість за усіма пунктами лише трьох зразків: двох золотих та однієї срібної каблучки. Як показують результати, після експлуатації однієї із срібних каблучок були виявлені дефекти закріпок на монтування вставок, а також дефекти покриття, що призвели до появи негативних проявів, пов’язаних зі здоров’ям, у споживача. Відтак, можна зробити заключення, що один з чотирьох зразків не є якісним, а також є небезпечним для експлуатації споживачами. На основі результатів проведення первинної оцінки якості ювелірних виробів та опрацювання нормативної бази стосовно ювелірної галузі в Україні, було встановлено на проілюстровано головні групи факторів впливу на показник якості продукції. Серед основних потрібно вважати: групу факторів використання неякісних та застарілих методів обробки та виробництва виробів; фактори, спричинені неякісною роботою обладнання; людський фактор виробництва; використання матеріалів, які не відповідають існуючим вимогам виробництва ювелірної продукції.
Description: Лисак І. О. Оцінка якості ювелірної продукції українського виробника : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 073 «Менеджмент» / І. О. Лисак ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 18 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/250
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Лисак_aref.pdf534.61 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.