груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2868
Title: Шляхи управління конфліктами на публічній службі
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Шестова, О. В.
Keywords: кафедра публічного управління та адміністрування
Верба С. М.
конфлікт
конфліктна ситуація
публічна служба
публічне управління
види конфліктів
Issue Date: Dec-2022
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дослідження наголошує, що виникнення та розвиток конфліктних ситуацій – перманентне соціальне явище, притаманне будь-яким установам, зокрема й інституціям державної служби. Одним із з найважливіших чинників, що забезпечують успішний менеджмент в організаціях, є правильний підхід до управління конфліктами. Знання особливостей управління конфліктами в організаціях та стилів поведінки учасників конфлікту дозволяє передбачити реакції на конфліктну ситуацію та заздалегідь пом’якшувати небажані наслідки конфлікту, що має особливе значення для стабільного функціонування організацій у сфері публічного управління. Саме тому актуальність дослідження обумовлена низкою обставин. Досліджено особливості зростанням соціальної значимості публічної служби, яка є системотворчою в публічному управлінні та забезпечує як роботу всіх гілок влади, так і реалізацію загальнонаціональних інтересів. Встановлена потреба поглиблення наукових уявлень про природу, сутність та особливості регулювання конфліктів у практиці управління персоналом публічної служби. Доведена необхідність вивчення характеристик прояву конфліктного потенціалу публічної служби та вдосконалення нормативної правової бази діяльності суб'єктів управління конфліктами в органах публічної влади. Охарактеризована потреба забезпечення завдань реформування публічної служби, освоєння соціальних механізмів управління конфліктами, включаючи конфлікт інтересів, запобігання корупції та боротьбі з нею, використання соціального партнерства як механізму запобігання та врегулювання конфліктів. Встановлено необхідність вироблення методологічних підходів до розробки управлінських рішень з діагностики та врегулювання різноманітних конфліктів у практиці управління проходженням публічної служби, оцінки їх ефективності в ході конфліктологічної практики.
Description: Шестова О. В. Шляхи управління конфліктами на публічній службі : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / О. В. Шестова ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2022. – 94 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/2868
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Шестова.pdf427.56 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.