груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3008
Title: Соціально-правові засади виникнення корупції: світовий досвід та вітчизняна практика
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Гемер, А. С.
Keywords: кафедра місцевого самоврядування та регіонального розвитку
Бондар Г. Л.
корупція
соціально-правові засади
антикорупційна політика
протидія корупції
Issue Date: Jun-2023
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню теоретичних положень і практичних рекомендацій, спрямованих на подальше дослідження та комплексний аналіз соціально-правових засад виникнення корупції на прикладі світового та вітчизняного досвіду. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів бакалаврської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи розкрито теоретичні засади дослідження корупції як соціально-правового явища. Зокрема, охарактеризовано особливості азіатської та скандинавської моделі протидії корупції, проаналізувати міжнародний досвід протидії корупції у розвинених країнах, зокрема, Сінгапурі та Естонії. Основна частина дослідження присвячена аналізу національного антикорупційного законодавства. Увагу зосереджено саме на основних нормах законодавства що регулюють питання виникнення та запобігання корупції. Наприкінці роботи розкрито особливості реалізації державної антикорупційної політики та запропоновано шляхи її вдосконалення в сучасній Україні. Охарактеризовано комунікацію як чинник розвитку публічного управління в Україні. Обрунтовано що історичний та міжнародний досвід боротьби з корупцією свідчить про неможливість цілковитого її викорінення, але ефективна реалізація антикорупційної політики держави допоможе мінімізувати її прояви та наслідки до прийнятного рівня.
Description: Гемер А. С. Соціально-правові засади виникнення корупції: світовий досвід та вітчизняна практика : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / А. С. Гемер ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2023. – 105 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3008
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота_Гемер.pdf771.1 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.