груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3009
Title: Державна політика щодо інформаційної безпеки України
Other Titles: кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Гула, В. М.
Keywords: кафедра місцевого самоврядування та регіонального розвитку
Бондар Г. Л.
інформаційна безпека
державна політика
інформаційна сфера
протидія дезінформації
Issue Date: Jun-2023
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Кваліфікаційну роботу присвячено дослідженню особливостей реалізації державної політики у сфері інформаційної безпеки України, інструментам протидії загрозам в інформаційній сфері та вдосконалення державної політики України щодо інформаційної безпеки. У вступі обґрунтовано актуальність та рівень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; розкрито практичне значення отриманих результатів бакалаврської роботи; охаректеризовано структуру та обсяг роботи. На початку роботи окреслено теоретичні засади дослідження державної політики щодо інформаційної безпеки. Зокрема, проаналізовано джерельну базу дослідження, визначено основні поняття та категорії, проаналізовано законодавче та нормативно-правове забезпечення державної політики щодо інформаційної безпеки, а також міжнародний досвід її реалізації. Основна частина дослідження присвячена розкриттю особливостей і проблем реалізації державної політики Україні щодо інформаційної безпеки, а саме інформаційній війні і технологіям, та їх впливу на Україну. Також проаналізовано приклади інформаційних загроз в Україні та світі, пов’язаних з пандемією COVID-19 та російсько-українською війною. Наприкінці роботи запропоновано шляхи покращення державної політики інформаційної безпеки. Зокрема, проаналізовано механізми протидії держави сучасним загрозам в інформаційній сфері, а також дезінформаційним заходам в умовах воєнного стану в Україні. Також велика увага у кваліфікаційній роботі приділяється сучасним інструментам протидії інформаційним загрозам засобами державної політики та пріритетним напрямкам діяльності центру стратегічних комунікацій.
Description: Гула В. М. Державна політика щодо інформаційної безпеки України : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «бакалавр» : спец. 281 «Публічне управління та адміністрування» / В. М. Гула ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2023. – 80 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3009
Appears in Collections:Навчально-науковий інститут публічного управління та адміністрування

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота_Гула.pdf1.85 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.