груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/356
Title: Міфи Грегорі Корсо: життя і творчість
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Authors: Лікучова, С. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
англійська мова
Старшова О. О.
кафедра англійської філології
бітник
Грегорі Корсо
Сюрреалізм
романтизм
література 1950-х років
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття ступеня магістра філології за спеціальністю 035-Філологія 035.04 Германські мови та літератури (переклад включно) - англійська. – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2019. Робота є систематичним вивченням життя і творчості американського представника руху «Біт» Грегорі Корсо. В ході роботи було встановлено, що його поезія сповнена образами смерті і руйнування краси світу, сприйняття світу людиною, і те, що вона повинна робити, щоб боротися з несправедливістю у світі. Твори Корсо демонструють вірність дзен-буддійській релігійності, основними положеннями якої є заперечення всіх матеріальних благ і прийняття блаженства і задоволення як вищих форм людського буття. У контексті цього дослідження зв'язок поета з романтизмом і сюрреалізмом значною мірою вплинув на його твори. У своїй поезії він використовував міфологічну складову як одну з головних, доповнюючи образи напівбогів і вигаданих істот. Його герой, здається, є справжнім посланцем змін, який не підпорядковується часу, обставинам і реаліям життя. Він виступає за зміни в суспільстві, проголошуючи основні традиції свободи. У контексті сюрреалізму автор підкреслював необхідність знайти середовище для експериментів з різними рівнями свідомості та екстремальним суб'єктивним досвідом, щоб затвердити притаманний йому потенціал індивідуальності. Сюрреалістичні канони також підтримували його спонтанний і інтуїтивний підхід до поезії, а його погляд на поезію - як середовище, яке могло впливати на зміни в житті людей. З'ясовано, що на Корсо значною мірою вплинули травми його дитинства і юності, що сприяло його психічній нестабільності. Той факт, що поет, як дитина, сприймає життя, цей прямий, чуттєвий досвід, доводить його індивідуалізм і вірність своїм переконанням. У своїй останньому збірнику «Herald of the Autochthonic Spirit» він вільно пише про те, що бачить навколо себе і що він може собі уявити у поєднанні з рутиною. Використовуючи метафори Грегорі Корсо наповнює свої вірші новим звуком і змістом. У них ми бачимо як картини життя, так і нетрадиційні, а іноді і комічні нереальні події.
Description: Лікучова С. А. Міфи Грегорі Корсо: життя і творчість : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / С. А. Лікучова, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 13 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/356
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Лікучова.pdf418.72 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.