груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/362
Title: Мовні засоби реалізації проспекції та ретроспекції в романі Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Authors: Мерлич, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
англійська мова
Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська
кафедра англійської філології
Корнєва С. Є.
проспекція
ретроспекція
мовні засоби
текстова категорія
час
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Тема роботи зумовлена важливістю дослідження проспекції та ретроспекції на матеріалі роману американської письменниці Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz», оскільки ці дві категорії охоплюють не тільки мовленнєві репрезентації часу та часового простору, але й відображення різноманітних часових проміжків. Крім того, багатоплановість та багатофункціональність проспекції та ретроспекції сприяють доповненню усталених знань про мовне представлення часового простору англомовними носіями. У ході роботи розкрито сутність вивчення категорії часу в науковій парадигмі; розглянуто лінгвістичний аспект дослідження часу; вивчено текстотвірні категорії проспекції та ретроспекції в тексті; з’ясовано співвідношення проспекції, ретроспекції та інтроспекції; виявлено та проаналізовано мовні засоби на позначення проспекції та ретроспекції в романі Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz». У подальшому перспективним є дослідження проспекції та ретроспекції на матеріалі інших художніх творів англомовних письменників. Ключові слова: проспекція, ретроспекція, мовні засоби, текстова категорія, час.
Description: Мерлич В. О. Мовні засоби реалізації проспекції та ретроспекції в романі Зельди Фіцджеральд «Save me the Waltz» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / В. О. Мерлич, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/362
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Мерлич автореферат.pdf426.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.