груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/407
Title: Збереження ідіостилю автора у перекладі (на матеріалі Дж.С. Фоера «Extremely loud and incredibly close»)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Authors: Голоднікова, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська
англійська мова
Бужиков Р. П.
ідіостиль
художній переклад
постмодерні риси
лексико-стилістичні засоби
художні прийоми
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: До захисту представлена робота, присвячена дослідженню збереження ідіостилю автора у перекладі. Матеріалом дипломної роботи слугував роман Джонатана Сафрана Фоера «Extremely loud and incredibly close». Як доводять результати нашого дослідження, різноманітні засоби актуалізації алюзивної образності відображають особливості світосприйняття Дж.С. Фоера і є тими чинниками, які дають змогу читачам осягнути філософський і психологічний сенс його творчого доробку, сприяють кращому розумінню мовної картини автора та глибокому проникненню в авторське світосприйняття. В роботі було розглянуто особливості семантичної структури та функціонування образних засобів, які слугують відображенням алюзивної образності у романі Дж. Фоера. В ході роботи було виявлено, що особливістю постмодерністського роману часто є те, що розповідь не ведеться від автора, а вкладається в уста персонажів. Було розглянуто проблему відтворення метафор, образних порівняння, каламбурів, уособлень, гіпербол і голофразисів як компонентів індивідуального стилю автора при перекладі його роману на українську мову.
Description: Голоднікова В. О. Збереження ідіостилю автора у перекладі (на матеріалі Дж.С. Фоера «Extremely loud and incredibly close») : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / В. О. Голоднікова ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 14 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/407
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ГОЛОДНІКОВА АВТОРЕФЕРАТ.docx.pdf279.31 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.