груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/419
Title: Органи самоорганізації населення: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 074 «Публічне управління та адміністрування»
Authors: Стадніченко, Леся Михайлівна
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра публічного управління та адміністрування
самоорганізація
самоврядування
органи самоорганізації населення
територіальна громада
органи місцевого самоврядування
питання місцевого значення
деценталізація
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В магістерській роботі здійснено аналіз сучасного стану, проблем та перспектив розвитку органів самоорганізації населення в системі місцевого самоврядування в умовах децентралізації Визначено, що самоорганізація, як прояв самоврядування (саморегулювання, самоконтролю), притаманна будь-якому суспільству як цілісній динамічній соціальній системі, а також її окремим підсистемам, як структурним складовим (територіальним спільнотам), в процесі чого забезпечується їх ідентифікація, цілісність, відтворення і саморозвиток. Однак, самоорганізація не повинна зводиться лише до зборів чи мирних зібрань, а має бути ефективним механізмом участі кожного в обговоренні і прийнятті рішень з вирішення питань, які хвилюють населення територіальної громади (тобто мешканців будинків, кварталів, вулиць, мікрорайонів тощо), щодо забезпечення комфортних і безпечних умов проживання, благоустрою території, експлуатації й ремонту житлового та нежитлового фондів. Обґрунтовано, що функціонування органів самоорганізації населення на частині території територіальної громади (об’єднаної територіальної громади) - це реалізація населенням права самостійне й під власну відповідальність вирішувати питання місцевого значення, через надане їм відповідною радою (сільською, селищною, міською) майно і фінансові кошти. Однак гальмує цей процес: недостатня фінансова підтримка, заохочення та стимулювання органів самоорганізації населення з боку органів місцевого самоврядування; невисокий рівень самосвідомості мешканців територіальної громади, їх низка активність, як реальної впливової сили у вирішенні локальних проблем територій територіальної громади; відсутність співпраці між органами місцевого самоврядування і територіальною громадою.
Description: Стадніченко, Л. М. Органи самоорганізації населення: сучасний стан, проблеми та перспективи розвитку : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 074 «Публічне управління та адміністрування» / Л. М. Стадніченко; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 17 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/419
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Стадніченко Л.М..pdf485.79 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.