груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/709
Title: Лексико-семантичний аналіз фразеологізмів концептуального поля «виховання» в українській мові порівняно з англійською
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Тонюк, Т. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
Крутоголова Олена Вікторівна
фразеологізми
фразеологічна картина світу
концепт
концепт "виховання"
концептуальний аналіз
ментальність
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В дипломній роботі проаналізовано еволюцію поняття «концепт» у лінгвістичних дослідженнях вітчизняного й зарубіжного мовознавства. Здійснено аналітичний огляд теоретичних основ поняття «концепт». Наукове осмислення цього терміна відбилося в лінгвокультурологічному, психолінгвістичному, лінгвофілософському, лінгвокогнітологічному та інших напрямах науки про мову, що підтверджено працями вчених у галузі філософії, культурології і лінгвістики. Вивчено структуру та методику дослідження концепту в лінгвістичних розвідках (українських та зарубіжних). Виявлено принципи вербалізації та моделювання концептів у фразеологічних картинах світу. В практичній частині здійснено лексико-семантичний аналіз фразеологізмів концептуального поля «виховання» в українській та англійській мовах. Також було порівняно та інтерпретовано результати аналізу семантики фразем.
Description: Тонюк Т. С. Лексико-семантичний аналіз фразеологізмів концептуального поля «виховання» в українській мові порівняно з англійською : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / Т. С. Тонюк, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/709
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2019. АВТОРЕФЕРАТ ТОНЮК..pdf378.99 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.