груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/786
Title: Морально-психологічний клімат в колективі як важливий важіль впливу на ефективність роботи публічних службовців
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Батько, М. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
морально-психологічний клімат
соціально-психологічні методи управління персоналом
мотивація
міжособистісний конфлікт
публічні службовці
мобінг
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття освітнього ступеню «магістр». Чорноморський національний університет імені Петра Могили. – Миколаїв, 2019. Магістерську роботу присвячено характеристиці морально-психологічного клімату в колективі публічних службовців як важливого важелю впливу на ефективність їх роботи та запропоновано напрями його покращення. У вступі обґрунтовано актуальність та ступень розробки теми; окреслено мету та основні завдання, об’єкт, предмет та методи дослідження; описано наукову новизну; встановлено практичне значення отриманих результатів магістерської роботи; зазначено структуру та обсяг роботи. На початку роботи окреслено загальні аспекти дослідження морально-психологічного клімату в колективі публічних службовців. Безпосередньо визначено сутність і ознаки морально-психологічного клімату в колективі, узагальнено засади його формування. Основна частина дослідження присвячена аналізу формування сприятливого морально-психологічного клімату в колективі і визначенню його впливу на роботу публічних службовців. Охарактеризовано соціально-психологічні методи управління персоналом в органах публічної влади як основу для формування нормального морально-психологічного клімату в колективі публічних службовців. Виявлено та обґрунтовано вплив мотивації роботи публічних службовців на формування сприятливого морально-психологічного клімату в їх колективі. Визначено роль керівника у формуванні здорового морально-психологічного клімату в колективі. Описано взаємозв’язок міжособистісних конфліктів і морально-психологічного клімату в колективі публічних службовців. Наприкінці роботи запропоновано напрями покращення морально-психологічного клімату в колективі публічних службовців на сучасному етапі. Зроблено висновок, що комплексна реалізація зазначених в роботі напрямів покращення морально-психологічного клімату в колективі публічних службовців дозволить гармонійно поєднати оптимізацію такого клімату, забезпечити ефективне управління персоналу та покращити якість і результативність роботи публічних службовців.
Description: Батько М. М. Морально-психологічний клімат в колективі як важливий важіль впливу на ефективність роботи публічних службовців : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / М. М. Батько , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 12 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/786
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
БАТЬКО АВТОРЕФЕРАТ.pdf307.89 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.