груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/972
Title: Засоби вербалізації сенсорних складових надприродного в серіаліІ «SUPERNATURAL» (2 сезон)
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Асатрян, Р. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра англійської філології
Корнєва С. Є.
англійська мова
лексико-семантичне поле
лексичні одиниці
надприродне
сенсорні складові
зорове сприйняття
звук
емоції
запах
тактильні відчуття
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Tема роботи зумовлена важливістю дослідження лексико-семантичного поля SUPERNATURL та засобів вербалізації сенсорних складових надприродного в серіалі «Supernatural», оскільки це поняття охоплює не тільки мовленнєві репрезентації надприродного, але й відображення різноманітних проявів надприродного. Крім того, багатоплановість дефініцій цієї лексеми та постійна зміна компонентів лексико-семантичного поля SUPERNATURL сприяють доповненню усталених знань про мовне представлення надприродного англомовними носіями. У ході роботи розглянуто поняття лексико-семантичного поля та його структуру в лінгвістиці; описано методики дослідження лексико-семантичного поля; охарактеризовано особливості вербалізації запахів, звуків, зорового сприйняття, емоцій та тактильних відчуттів; досліджено феномен надприродного в науковій парадигмі; проаналізовано поняття «supernatural» за даними англомовних лексикографічних джерел; побудовано структуру лексико-семантичного поля SUPERNATURAL у серіалі «Supernatural» (2 сезон); виокремлено лексичні засоби на позначення сенсорних складових надприродного у зазначеному серіалі. Проведений аналіз показав, що у скрипті представлені позначення таких типів сприйняття – зорового, слухового, тактильного, нюхового та емоційного. Число одиниць, що входять до складу позначень різних видів сприйняття, як і число контекстів використання, відображає їхню значущість. Перспективи цієї роботи вбачаємо в подальшому дослідженні лексичних складових на позначення засобів вербалізації сенсорних складових надприродного на матеріалі художніх творів англомовних письменників.
Description: Асатрян Р. С. Засоби вербалізації сенсорних складових надприродного в серіалі «SUPERNATURAL» (2 сезон) : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / Р. С. Асатрян, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 15 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/972
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Асатрян автореферат.pdf320.05 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.