груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1554
Title: Державна політика в сфері управління земельними ресурсами
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 281 "Публічне управління та адміністрування"
Authors: Острижнюк, А. М.
Keywords: автореферат
магістерська робота
публічне управління та адміністрування
земля
земельні ресурси
земельні відносини
земельна політика
управління земельними ресурсами
ринок землі
кадастр
кадастрова оцінка
Issue Date: 2020
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: В успішній реалізації комплексу заходів щодо підвищення ефективності функціонування економіки виключно важливе значення має об'єктивна оцінка факторів виробництва, і в першу чергу землі як головного засобу виробництва в сільському господарстві. Об'єктивна її оцінка на будь-якому рівні господарювання та за будь-якої форми повинна служити передумовою обґрунтування напрямів удосконалення всіх елементів економічного механізму, відправною точкою пошуку резервів і підвищенням його ефективності. У процесі вивчення теоретичних основ управління земельними ресурсами виявлені учасники земельних взаємовідносин, мета, принципи та методи управління земельними ресурсами на державному, регіональному та місцевому рівнях. Доведено, що державна земельна політика як елемент державного управління складається з ряду ключових чинників ефективного використання землі в державі, які формують її структуру, що і призводить до підвищення прибутковості на відповідній території: вдосконалення законодавчої та нормативної бази розпорядження землею; розподіл повноважень з управління земельними ресурсами; забезпечення адекватних рентних взаємовідносин; забезпечення залучення інвестицій до земельного майнового комплексу. В результаті комплексного аналізу управління земельними ресурсами виявлено сильні та слабкі сторони системи управління, а також можливості й загрози, які безпосереднім чином впливають на систему управління земельними ресурсами. У роботі сформульовані основні рекомендації щодо вдосконалення управління земельними ресурсами в інтересах мешканців територій, власників земельних ресурсів і потенційних інвесторів. Встановлено, що результатом ефективного управління земельними ресурсами буде збільшення доходів відповідного бюджету відповідно до сценарію інтенсивного економічного розвитку.
Description: Острижнюк А. М. Державна політика в сфері управління земельними ресурсами : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 281 "Публічне управління та адміністрування" / А. М. Острижнюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2020. - 12 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1554
Appears in Collections:Інститут державного управління

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат Острижнюк.pdf348.97 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.