груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1701
Title: Прогнозування діяльності користувача на основі аналізу статистики його активності в профілі соціальних мереж
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 124 «Системний аналіз»
Authors: Олейніченко, Є. Є.
Keywords: автореферат
магістерська робота
системний аналіз
Кулаковська І. В.
користувач та профіль соціальних мереж
прогнозування діяльності
методи прогнозування
система прогнозування
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Для вирішення проблем у галузі соціального моделювання, встановлення сучасного рівня аналізу та прогнозування соціальних процедур, створення інформаційно-аналітичних засобів та широкого використання в них математичних та комп’ютерних моделей необхідно будувати моделі на основі математичних методів та теоретичних основ соціології, права, політики, економіки. Метою моделювання соціальних систем є вивчення їх закономірностей та характеристик, з одного боку, а з іншого боку, за допомогою відповідних впливів, зміни які цілеспрямовано можна внести зміни в ці системи. Тому моделювання можна розглядати як один із методів вирішення проблем, що виникають у реальному світі, особливо ті, які матимуть вплив на аналіз, планування та реалізацію соціальних процедур. Науковий метод забезпечується шляхом застосування точних математичних статистичних методів, нелінійної динаміки, системного аналізу та інформатизації системи. Метод ковзної середньої – один з емпіричних методів для згладжування і прогнозування часових рядів. Суть цього метода полягає у зміні абсолютних значень ряду динаміки на середнє арифметичне значення в певних інтервалах. Вибір інтервалів здійснюється способом ковзання: перші рівні поступово забираються, наступні – включаються. В результаті виходить згладжений динамічний ряд значень, що дозволяє чітко простежити тенденцію змін досліджуваного параметра.. У пepшoму poздiлi МНР poбoти був проведений аналіз особливостей моделювання в соціальній сфері. У дpугoму poздiлi poбoти проаналізовано методи для соціального моделювання. У третьому розділі проаналізована організація і проведення оцінювання і прогнозування соціотехнічних систем. У четвертому 12 poздiлi показано роботу системи проведено роботу системами прогнозування діяльності користувача на основі аналізу його статистики в профілі соціальних мереж. В цілому кваліфікаційна робота складається з вступу, чотирьох основних розділів, методичного розділу та розділу з ОП, висновків, загальна кількість сторінок - N, таблиць - 5, рисунків - 161, додатків - 2 та використаних джерел - 45.
Description: Олейніченко Є. Є. Прогнозування діяльності користувача на основі аналізу статистики його активності в профілі соціальних мереж : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 124 «Системний аналіз» / Є. Є. Олейніченко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 15 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1701
Appears in Collections:Факультет комп'ютерних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Автореферат 607 Олейніченко Євген Євгенович.pdf171.57 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.