груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1732
Title: Стресостійкість до критичних ситуацій в умовах тренувальної та змагальної діяльності в різних видах спорту
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Антипенко, В. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра соціальної роботи, управління і педагогіки
Брискін Ю. А.
стресостійкість
тренованість самбістів і дзюдоїстів
морфологічні показники
підготовка
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили. Миколаїв 2021. Магістерська робота присвячена питанню розробки критеріїв відбору самбістів в групи спортивного вдосконалення, що забезпечують точність відбору з урахуванням морфологічних показників, що визначають придатність до освоєння вищих ступенів спортивної підготовки, і відсів осіб, що не володіють необхідними для подальшої спортивної діяльності задатками. Встановлено соматометричні профілі швидко і повільно тренованих самбістів і дзюдоїстів. Встановлено відмінності в морфофункціональних показниках і рівні фізичної підготовленості швидко і повільно тренованих самбістів середніх вагових категорій у віці 18-25 років, що мають спортивну кваліфікацію КМС-МС. Подано порівняльну характеристику антропометричних показників самбістів і дзюдоїстів з різним рівнем тренованості. Визначено фактори, що характеризують швидку тренованість самбістів. Виявлено комплекс морфофункціональних показників, що характеризують швидку тренованість самбістів, достовірно відрізняється від комплексу показників дзюдоїстів, незважаючи на схожість біомеханічних параметрів техніко-тактичних дій і характеру змагальної діяльності. Визначено інформативні критерії швидкої тренованості самбістів, що дозволяють проводити відбір найбільш перспективних спортсменів на етапі вдосконалення спортивної майстерності.
Description: Антипенко В. О. Стресостійкість до критичних ситуацій в умовах тренувальної та змагальної діяльності в різних видах спорту : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / В. .О.Антипенко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 16 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1732
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Антипенко В.О..pdf411.07 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.