груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1736
Title: Розробка методики підвищення рівня адаптаційних можливостей спринтерів в легкій атлетиці на тлі інтегрального використання засобів силової, швидкісної та координаційної спрямованості
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 017 «Фізична культура і спорт»
Authors: Василюк, Р. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра олімпійського і професійного спорту
Романчук С. В.
підвищення рівня адаптаційних можливостей
спринтери
засоби силової
швидкісної та координаційної спрямованості
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 017 «Фізична культура і спорт». – Назва закладу, Місто, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження розробки методики підвищення рівня адаптаційних можливостей спринтерів в легкій атлетиці на тлі інтегрального використання засобів силової, швидкісної та координаційної спрямованості. Розроблена методика фізичної підготовки легкоатлетів-спринтерів, що забезпечує ефективне пов'язана розвиток координаційних, силових і швидкісних здібностей. Виявлено особливості прояву статокінетичної стійкості у легкоатлетів різної статі, спортивної кваліфікації і спеціалізації. Науково обґрунтовані можливості використання стрибкових тестів (стрибок у довжину спиною вперед, стрибок в довжину з поворотом на 180 градусів через праве (ліве) плече) для оцінки компонентів координаційних здібностей до орієнтування в просторі, диференціювання параметрів руху, узгодження, збереженню рівноваги у легкоатлетів, спеціалізуються в циклічних дисциплінах. Отримані нові дані про динаміку показників фізичної підготовленості легкоатлетів-спринтерів з кваліфікацією КМС - I спортивний розряд в результаті занять за розробленою методикою. Встановлено протиріччя в підходах до організації фізичної підготовки легкоатлетів (зміщення спектра тренувальних засобів в сторону силовий, швидкісний підготовки та тренування витривалості уповільнює процес ефективного підвищення фізичної підготовленості спортсменів), роздільна здатність якого можливо шляхом застосування засобів сполученого розвитку рухових здібностей і методів їх контролю.
Description: Василюк Р. В. Розробка методики підвищення рівня адаптаційних можливостей спринтерів в легкій атлетиці на тлі інтегрального використання засобів силової, швидкісної та координаційної спрямованості : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 017 «Фізична культура і спорт» / Р. В. Василюк , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 17 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1736
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Василюк Р.В..pdf759.69 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.