груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1782
Title: Моделювання комплексів рекреаційних заходів в процесі фізичного виховання школярів середніх класів зі слабкою міопією.
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Заїкин, Ю. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Кочина Марина Леонідівна
міопія
механізмів підвищення
працездатність
рекреативно-оздоровчі заняття
молодші школярі
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія» – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження механізмів підвищення ефективності фізичного виховання молодших школярів з міопією слабкому ступені на основі використання методики рекреативно-оздоровчих занять, що проводяться в позаурочний час. Отримані дані свідчать про достовірно низьких значеннях в показниках фізичної підготовленості, функціонального стану, зорової та фізичної працездатності сучасних школярів 7-8 років з міопією слабкому ступені. Виявлено взаємозв'язок запасу відносної акомодації і показників: зорової та фізичної працездатності, силової витривалості м'язів тулуба, статичної рівноваги у дітей молодшого шкільного віку з міопією слабкому ступені. Обґрунтовано доцільність застосування спеціальних комплексів фізичних вправ, заснованих на сучасні види оздоровчої фізичної культури, більшість з яких реалізується в ігровій формі. У заняття включені найбільш цікаві для дітей вправи, що підвищує мотивацію дітей до діяльності, забезпечує активне дозвілля з оздоровчою спрямованістю, сприяють їх відпочинку, зміні діяльності, можливості навчитися розслаблятися, керувати власним тілом. Запропоновані та апробовані спеціальні вправи для тренування м'язів ока і поліпшення акомодації у дітей молодшого шкільного віку з міопією слабкому ступені, підібрані з урахуванням інтересів, потреб дітей, особливостей нозології і рівня фізичної підготовленості. Розроблена методика рекреативно-оздоровчих занять, що проводяться в позаурочний час з дітьми 7-8 років з міопією слабкому ступені; основна на комплексному застосуванні сучасних засобів оздоровчої фізичної культури.
Description: Заїкин Ю. О. Моделювання комплексів рекреаційних заходів в процесі фізичного виховання школярів середніх класів зі слабкою міопією : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / Ю. О.Заїкин , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 18 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1782
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Заїкин Ю.О..pdf344.86 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.