груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1796
Title: Характер змін адаптаційних можливостей людей з різним рівнем артеріального тиску в умовах кріотерапії з урахуванням гендерних відмінностей в процесі реабілітації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Сидоров, Д. О.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Кочін О. В.
адаптаційні можливості
повітряна кріотерапія
санаторно-курортного лікування
гендерні відмінності
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Магістерська робота присвячена питанню дослідження особливостей впливу загальної повітряної кріотерапії на адаптаційні показники осіб з високим нормальним артеріальним тиском з урахуванням гендерних відмінностей і розробити критерії оперативного контролю за реакцією серцево-судинної системи на вплив екстремальних холодових процедур. Вперше вивчено вплив санаторно-курортного лікування в комплексі із загальною повітряної кріотерапії на гемодинамічні, біохімічні показники і неспецифічну адаптаційну реактивність в осіб з високим нормальним артеріальним тиском з патологією опорно-рухового апарату. Отримано нові дані про те, що застосування загальної повітряної кріотерапії сприяє зниженню адренергичної реактивності судин, підвищення неспецифічної адаптаційної реактивності, поліпшення реологічних властивостей крові і показників ліпідного та вуглеводного обмінів як у чоловіків, так і у жінок з високим нормальним артеріальним тиском з патологією опорно-рухового апарату. Також вперше встановлено, що застосування загальної повітряної кріотерапії в комплексному санаторно-курортному лікуванні у осіб з високим нормальним артеріальним тиском з патологією опорно-рухового апарату сприяє зниженню середньоденних, середньодобових значень систолічного і діастолічного АТ, збільшення частоти реєстрації нормального добового профілю ( «dippers») САТ і ДАТ на 36,7% і 24,5% у чоловіків і на 33,3% і 20,5% у жінок. Пріоритетними є дані про критерії оперативного контролю за реакцією серцево-судинної системи на процедури загальної повітряної кріотерапії. Встановлено, що в якості критерію оцінки процедур загальної повітряної кріотерапії може використовуватися інтегральний гемодинамічний індекс, що корелює з показниками добового моніторування артеріального тиску та адренергічної реактивності судин.
Description: Сидоров Д. О. Характер змін адаптаційних можливостей людей з різним рівнем артеріального тиску в умовах кріотерапії з урахуванням гендерних відмінностей в процесі реабілітації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / Д. О. Сидоров , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 14 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1796
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Сидоров Д.О..pdf327.73 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.