груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/186
Title: Лінгвостилістичний та лінгвокогнітивний аспекти концепту «Україна» у циклі «Три літа» Т. Г. Шевченка та їх відтворення в німецькомовному перекладі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Германські мови і літератури (переклад включно, перша мова – німецька)»
Authors: Караманова, Д. Г.
Keywords: автореферат
магістерська робота
когнітивна лінгвістика
концепт
тестовий концепт
поетичний концепт
фреймова організація
лінгвостилістика
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Систематизовано підходи до тлумачення базових понять концепт, текст, текстовий концепт, поетичний концепт, лінгвостилістика, фрейм, слот, фреймова організація, виокремлено типологію концептів та вивчено стан дослідженості концепту «Україна» в україно- та німецькомовній картинах світу. Концепт «Україна» досліджено на фонетичному, морфологічному та лексичному рівнях, систематизовано засоби репрезентації даного концепту – фонетичні фігури, мовні та морфологічні засоби тощо, з'ясовано чи експліковано концепт «Україна» в німецькомовних перекладах відповідними засобами вираження. Встановлено, що фоностилістику не відображено в мові перекладу, морфологію передано за допомогою морфологічно-категорійних трансформацій, а особливу роль в експлікації даного концепту на лексичному рівні відіграють топоніми, реалії та засоби художньої виразності. Систематизовано основні значення слоту, що зображають концепт «Україна» в мові оригіналу та перекладу.
Description: Караманова Д. Г. Лінгвостилістичний та лінгвокогнітивний аспекти концепту «Україна» у циклі «Три літа» Т. Г. Шевченка та їх відтворення в німецькомовному перекладі: автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Германські мови і літератури (переклад включно, перша мова – німецька)» / Д. Г. Караманова, ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 17 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/186
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Караманова Д., 645, автореферат (1).pdf382.76 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.