груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/230
Title: Використання прецедентних феноменів у текстах української та англомовної реклами
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня "магістр", спеціальність 035.01 "Українська мова та література"
Authors: Степанюк, А. В.
Keywords: автореферат
магістерська робота
кафедра української філології, теорії та історії літератури
феномен
прецедентний феномен
прецедентний текст
інтертекстуальність
семантика
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Висвітлено теоретичні положення щодо організації та функціонування прецедентних феноменів у сучасному рекламному дискурсі. Описано дослідницький дискурс з означеної проблематики. З’ясовано типологічні ознаки вищезазначених явищ. Проаналізовано різні способи реалізації прецедентності. Розглянуто лінгвокультурний та прагматичний потенціал прецедентних одиниць. Виявлено особливості функціонування прецедентних феноменів у текстах української та англомовної реклами, репрезентовано вибірку та описано її з позицій кількісних показників на основі вироблених критеріїв. Розроблено методику комплексного аналізу прецедентних феноменів. З’ясовано функції та механізми вживання прецедентних феноменів (лінгвістичну чи стилістичну) у текстах рекламного дискурсу. Виокремлено та класифіковано інтертекстуальні властивості прецедентних феноменів в україномовній та англомовній рекламі. Зіставлено та інтерпретовано отримані показники вживання прецедентних явищ у рекламних дискурсах досліджуваних мов.
Description: Степанюк А. В. Використання прецедентних феноменів у текстах української та англомовної реклами : автореф. дипломної роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035.01 «Українська мова та літетатура» / Я. В. Степанюк ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 16 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/230
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Степанюк А. В., 646 гр., автореф..pdf429.11 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.