груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3662
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorПікус, Я. І.-
dc.date.accessioned2025-01-28T12:13:05Z-
dc.date.available2025-01-28T12:13:05Z-
dc.date.issued2024-12-
dc.identifier.urihttps://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/3662-
dc.descriptionПікус Я. І. Управління запасами готової продукції суб’єктів підприємництва : кваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність» / Я. І. Пікус ; ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2023. - 84 с.uk_UA
dc.description.abstractУправління запасами готової продукції є важливим елементом діяльності суб’єктів підприємництва, особливо в кондитерській галузі, яка характеризується високою конкуренцією, швидким псуванням продукції, а також специфічними вимогами до умов зберігання. Метою роботи є надання практичних рекомендацій щодо підвищення ефективності управління запасами готової продукції ТОВ «Лакомка». На основі широкого кола наукових публікацій проаналізовано поняття запасів готової продукції, особливостей їх формування та управління ними. Для проведення емпіричного аналізу надано причинно-наслідкові зв’язки між причинами та наслідками надмірного накопичення готової продукції на складі, що дало змогу здійснити емпіричний аналіз. Для цього використовувалася фінансова звітність ТОВ «Лакомка», дані Державної служби статистики. В результаті виявлено, що рівень запасів готової продукції підприємства є достатньо високим. Це спричиняється: зниженням попиту на продукцію підприємства, орієнтацією керівництва на зростання обсягів виробництва продукції всупереч кон’юнктурі, орієнтацією на реалізацію продукції за допомогою лише власних магазинів. Як результат, підприємство недоотримує очікуваний дохід із продажів готової продукції. Оцінка запропонованих заходів, які спрямовані на оптимізацію запасів готової продукції, свідчить, що у разі їх реалізації підприємство отримає значний економічний ефект завдяки розширенню ринків збуту та збільшення продажів. Management of stocks of finished products is an important element of the activity of business entities, especially in the confectionery industry, which is characterized by high competition, rapid spoilage of products, as well as specific requirements for storage conditions. The purpose of the work is to provide practical recommendations on improving the efficiency of inventory management of finished products of «Lakomka» LLC. As a result, it was found that the level of stocks of finished products of the enterprise is sufficiently high. This is caused by: a decrease in demand for the company's products, the management's focus on the growth of production volumes contrary to the economic situation, and the focus on the sale of products using only its own stores. As a result, it was found that the company does not receive the expected income from sales of finished products. The evaluation of the proposed measures, which are aimed at optimizing stocks of finished products, shows that if they are implemented, the enterprise will receive a significant economic effect due to the expansion of sales markets and increased sales.uk_UA
dc.language.isootheruk_UA
dc.publisherЧНУ ім. Петра Могилиuk_UA
dc.subjectкафедра економіки та підприємництваuk_UA
dc.subjectЄвчук Л. А.uk_UA
dc.subjectготова продукціяuk_UA
dc.subjectзапасиuk_UA
dc.subjectзбутuk_UA
dc.subjectуправлінняuk_UA
dc.subjectконкуренціяuk_UA
dc.subjectторгова мережаuk_UA
dc.subjectfinished productsuk_UA
dc.subjectstocksuk_UA
dc.subjectsalesuk_UA
dc.subjectmanagementuk_UA
dc.subjectcompetitionuk_UA
dc.subjecttrade networkuk_UA
dc.subjectекономіка та управління підприємствомuk_UA
dc.titleУправління запасами готової продукції суб’єктів підприємництваuk_UA
dc.title.alternativeкваліфікаційна робота на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 076 «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність»uk_UA
dc.typeOtheruk_UA
Appears in Collections:Факультет економічних наук

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кваліфікаційна робота Пікус Я..pdf1.22 MBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.