груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/411
Title: Мовні засоби реалізації маніпулятивного впливу в англійському діалогічному мовленні та способи їх відтворення в українському перекладі
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», cпеціальність 035 «Філологія»
Authors: Кравченко, Д. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра теорії та практики перекладу з англійської мови
Германські мови та літератури (переклад включно) – англійська
англійська мова
Кузенко Галина Миколаївна
маніпуляція
маніпулятор
маніпулятивний вплив
мовні засоби маніпуляції
діалогічне мовлення
переклад
маніпулятивний ефект
еквівалентність перекладу
іллокутивний акт
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дана робота є дослідженням проблем та особливостей перекладу мовних засобів маніпуляції в художній літературі. В процесі дослідження охарактеризовані базові поняття «маніпуляція», «маніпулятор», «методи маніпуляції», «ознаки маніпуляції». Класифіковані види, методи та техніки маніпуляції. Охарактеризовані маніпулятивні мовні одиниці на різних мовних рівнях (на фонетичному, графічному, лексичному та синтаксичному рівнях). Досліджені види і особливості діалогічного мовлення в художніх творах та його переклад. Визначено підхід до перекладу маніпулятивних мовних одиниць в діалогічному мовленні. Було здійснено перекладацький аналіз маніпулятивних мовних засобів трьох сучасних американських творів, в результаті якого було виявлено, як зміни, що відбулися під час перекладу, відображаються на сприйнятті твору. Результати проведеного дослідження дали підстави зробити висновок, що маніпулятивний ефект перекладається еквівалентно у більшості випадків, в інших випадках перекладач посилює чи послаблює маніпулятивний ефект використовуючи перекладацькі прийоми.
Description: Кравченко Д. А. Мовні засоби реалізації маніпулятивного впливу в англійському діалогічному мовленні та способи їх відтворення в українському перекладі : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 035 «Філологія» / Д. А. Кравченко ; ЧНУ ім. Петра Могили. – Миколаїв, 2019. – 11 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/411
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Кравченко.Автореферат_2019.pdf368.08 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.