груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/658
Title: Інтертекстуальність в оригіналі та перекладі (на матеріалі роману Дена Брауна «Втрачений Символ»
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня «магістр», спеціальність 035 «Філологія»
Authors: Шилова, І. С.
Keywords: автореферат
магістерська робота
англійська мова
Бужиков Роман Петрович
переклад
інтертекстуальність
інтертекст
міжтекстовий зв’язок
цитата
алюзія
ремінісценція
Браун Ден
Issue Date: 2019
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: У роботі було розглянуто підходи до класифікацій засобів реалізації інтертекстуальності та розглядаються підходи до класифікацій засобів реалізації інтертекстуальності. Інтертекстуальність як текстова категорія, що відображає діалогічну взаємодію текстів, є важливою складовою літературно-перекладацького аналізу. Її вивчення становить одну з центральних проблем сучасного літературознавства та перекладознаства, особливо в контексті відтворення постмодерних художніх текстів, які, відповідно до принципу постмодернізму, що все нібито було вже сказано раніше, є канвою, сплетеною з фрагментів різних творів. Пильна увага до вивчення теорії інтертекстуальності та її ролі в контексті постмодерного текстотворення призвела до генералізації цього поняття й помітного розширення меж його інтерпретації. Основну увагу зосереджено на ремінісценції, алюзії та цитаті як формах вираження міжтекстових зв’язків та способах їх перекладу. До аналізу був залучений роман Дена Брауна «Втрачений символ».
Description: Шилова І. С. Інтертекстуальність в оригіналі та перекладі (на матеріалі роману Дена Брауна «Втрачений Символ» : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр»: спец. 035 «Філологія» / І. С. Шилова , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2019. - 10 с.
URI: http://localhost:8080/jspui/handle/123456789/658
Appears in Collections:Інститут філології

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
автореферат Шилова 644 Мз.pdf316.13 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.