груші яблоко повидло
груші яблоко повидло
Please use this identifier to cite or link to this item: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1785
Title: Коригуюча здатність роботи серцево-судинної системи в процесі адаптації організму до навантажень в процесі фізичної реабілітації
Other Titles: автореферат магістерської дисертації на здобуття освітнього ступеня магістр», спеціальність 227 «Фізична терапія, ерготерапія»
Authors: Коваленко, В. А.
Keywords: автореферат
магістерська робота
Кафедра медико-біологічних основ спорту та фізичної реабілітації
Данильченко Світлана Іванівна
серцево-судинна система
насосна функції серця
адаптація
спортсмени різного рівня підготовленості
швидкість рухів
Issue Date: 2021
Publisher: ЧНУ ім. Петра Могили
Abstract: Дипломна робота на здобуття кваліфікації магістра за спеціальністю 227 «Фізична терапія, ерготерапія». – Чорноморський національний університет імені Петра Могили, Миколаїв, 2020. Магістерська робота присвячена питанню дослідження швидкості рухів і швидкісної витривалості, насосної функції серця в умовах адаптації організму до м'язових тренувань різної інтенсивності. У руслі розширення існуючої концепції домінуючої ролі серцево-судинної системи у формуванні та реалізації адаптивних механізмів організму в постнатальному онтогенезі, нами висунута наукова гіпотеза про фізіологічної значимості оздоровчої м'язової навантаження для здійснення енергоефективного функціонування серця за критеріями рефлексивної мобільності швидкості рухів і швидкісної витривалості в учнів і спортсменів різних видів спеціалізації та кваліфікації. Вперше розроблено та апробовано методику і застосований комп'ютерно апаратний комплекс для вивчення параметрів швидкості рухів і швидкісної витривалості з комп'ютерним забезпеченням у взаємозв'язку з насосною функцією серця і механізмами її регуляції. Вперше використаний комп'ютерний аналіз для визначення початку процесу стомлюваності з метою встановлення діапазону швидкісної витривалості. Встановлені показники швидкості рухів і швидкісної витривалості спортсменів, адаптованих до м'язових тренувань різного характеру та інтенсивності, є новими. Вперше виявлено, що під час виконання тестового фізичного завдання на швидкість рухів і швидкісну витривалість показники насосної функції серця змінюються в залежності від адаптованості до м'язових тренувань різної інтенсивності.
Description: Коваленко В. А. Коригуюча здатність роботи серцево-судинної системи в процесі адаптації організму до навантажень в процесі фізичної реабілітації : автореф. дип. роботи на здобуття освітнього ступеня «магістр» : спец. 227 «Фізична терапія, ерготерапія» / В. А. Коваленко , ЧНУ ім. Петра Могили. - Миколаїв, 2021. - 17 с.
URI: https://krs.chmnu.edu.ua/jspui/handle/123456789/1785
Appears in Collections:Факультет фізичного виховання та спорту

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Коваленко В.А..pdf356.48 kBAdobe PDFView/Open


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.